Om Roslagsbälgarna

Roslagsbälgarna bildades 1974 ur en kurs i dragspelsspelande. Vid ett första möte våren 1974 bildades ”Roslagsbälgarna – Klubben med drag”. Sedan dess har föreningen varit igång med veckovisa repetioner.

Roslagsbälgarna har framträtt i en mängd olika sammanhang. I Åkersberga har vi ofta varit synliga i sammanhang som Berganatta, Kanalens dag, med musik på torget och i Skutan. Men också med framträdanden på andra håll t ex har vi spelat lunchmusik i radio, deltagit i Hylands hörna och mycket, mycket mer. I samband med Roslagsbanans hundraårsjubileum 1981 framträdde vi i det sammanhanget.


Klubbens signum har alltid varit och är, förutom att spela dragspel så ofta och så mycket vi kan, att ha roligt ihop, spela musik man blir glad av och ha roligt med vår publik.

Klubben har idag ca 70 medlemmar, både aktiva spelmän och stödjande vänner. Vi är väldigt glada för våra stödjande vänner!

Under många år har Roslagsbälgarna haft återkommande framföranden vid Skärgårdsbåtens dag i Vaxholm och vid Skärgårdsmässan i Vasahamnen i Stockholm.


Alla är välkomna till våra spelningar och vill Du bli medlem och stödja vår verksamhet är Du mycket välkommen.